Барієв: кампанія "#Європарламент: Кандидати, скажіть, чий Крим?" має привернути увагу до цілісності України

Барієв: кампанія "#Європарламент: Кандидати, скажіть, чий Крим?" має привернути увагу до цілісності України

Кампанія "#Європарламент: Кандидати, скажіть, чий Крим?" має привернути увагу до питання цілісності України та ситуації у Криму, наголошує український кримськотатарський політик, Член Меджлісу кримськотатарського народу, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат".

Ведучі:

Тетяна Дем’яненко, Владислав Красніцький

"Вже почались вибори до Європарламенту, і у кожній країні є свої кандидати у депутати до Європарламенту. Для того, аби привернути увагу до ситуації у Криму, проблемам з Кримом, до цілісності України ми і почали міжнародний рух за деокупації Криму і вирішили підняти цю тему на європейському рівні. Тому і виникла ідея провести цю кампанію. Ми порадились з нашими активістами у європейських країнах, і багато з них погодились", — зазначив Ескендер Барієв.

Барієв зауважив, як буде проходити кампанія.

"Наші активісти у тій чи іншій країні, які мають свої громадські організації, які офіційно зареєстровані, надсилають листи з питаннями, які я назвав, політичним партіям, від яких балотуються кандидати до Європейського парламенту, щоб отримати відповіді. Це є першим етапом. Ми плануємо, аби до 14 травня листи були надіслані. Наступним етапом є проведення публічної кампанії. Ми збираємо інформацію про тих чи інших кандидатів. Серед кандидатів є і проросійські кандидати. Тому ми плануємо, що до 17 травня наші активісти проведуть прес-конференцію або пікет і повідомлять, що такі питання ставлять кандидатам у Європарламент і нагадають про ті проблеми, які існують сьогодні в Україні", —  сказав він.

Член Меджлісу кримськотатарського народу наголосив, що важливим є проходження до Європарламенту тих кандидатів, які б продовжували політику Європейського Союзу щодо Росії як країни-агресора.

"Для нас важливо, аби в Європарпламент пройшли адекватні політики, які будуть продовжувати або хоча б збережуть ту позицію, яка на сьогодні є в Європейському Союзі щодо Російської Федерації як країни-агресора для того, щоб ми могли продовжувати та посилювати санкції. Ми сподіваємося, що цією акцією ми привернемо увагу громадян тієї чи іншої країни", — додав Барієв.

Як повідомляється, завтра відбудеться прес-конференція про кампанію "#Європарламент: Кандидати, скажіть, чий Крим?".

Нагадаємо, у 2014 році Росія анексувала український Кримський півострів. 16 березня 2014 року на території Автономної Республіки Крим та в Севастополі окупаційна влада провела псевдореферендум про статус півострова, на якому більшість мешканців Криму начебто підтримали приєднання півострова до Російської Федерації. Міжнародна спільнота не визнає цього приєднання, лише кілька країн, серед яких Куба, Нікарагуа, Венесуела, Північна Корея, визнали півострів частиною Росії. В Україні Крим вважається тимчасово окупованою Росією територією.

Прослухати повну версію.

На фото — Ескендер Барієв, facebook.com