Якою є денна норма солі без шкоди для здоров’я — поради лікаря

Якою є денна норма солі без шкоди для здоров’я — поради лікаря

Завідувач кафедри внутрішньої медицини №1 Національного медичного університету імені Богомольця Вадим Шипулін в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" пояснив, якою є денна норма солі для людини без шкоди для здоров’я та дав поради, як можна зменшити відсоток солі у продуктах харчування.

Ведуча:

Вікторія Єрмолаєва

Денна норма споживання солі становить приблизно 6 грамів. Для дітей від 7 до 10 років — 5 грамів.

Сіль зустрічається у тих продуктах, які ми не вважаємо солоними, наприклад, у хлібі. 100 грамів хліба містить приблизно 3 грами солі. Крім того, сіль також є у досить несподіваних продуктах, наприклад, у енергетиках та зернових сніданках.

Купуючи продукти харчування, звертайте увагу на маркування та склад продукту. Якщо продукт містить великий відсоток солі, то сіль буде на перших позиціях. Пам’ятайте, дуже багато солі є в напівфабрикатах. До того ж, страви з ресторану також можуть мати високий вміст солі, особливо, якщо це заклади швидкого харчування, фаст-фуди.

Краще готуйте домашню їжу, оскільки так ми можемо самі нормувати споживання солі. Їжте більше овочів та фруктів. Ми повинні вживати менше солі, насамперед, щоб не підвищувати артеріальний тиск.  

Прослухати повну версію.

Фото — pexels.com