Як підготуватися до марафону — роз’яснення експертів

Як підготуватися до марафону — роз’яснення експертів

Співзасновник "Superheroes Run Academy" Віталій Дрозд та експерт з харчування для спортсменів Юрій Єжелін в ефірі Українського радіо в програмі "Акцент" порадили, як правильно підготуватися до марафону.

Ведуча:

Тетяна Малишева

Першою помилкою початківців є дихання. Багато  людей дихають через ніс та під певні кроки. Такого не повинно бути. Можна дихати і ротом, і носом.

Якщо ви біжите, і вам стає гірше, знизьте темп.

Коли людина не підготовлена і біжить, то це створює велике навантаження на серце і ноги. У більшості випадків страждають коліна. Навантаження має бути збалансованим, а бігові кросівки мають бути підходящими та зручними.

Води потрібно пити рівно стільки, стільки хочеться і коли хочеться. Бажано одразу не випивати півлітра чи літр і бігти з цією водою.

Є певна рекомендація щодо формули розрахунку необхідної кількості води для кожної людини: це 40 мл на 1 кг ваги. Якщо вода, то це складає 100% рідини, якщо фреш — 50%, чай — 50%, смузі чи супи — 20-25%. Це все можна враховувати.

Для того, аби бути здоровими, повність приберіть з свого раціону хімічні солодощі. Крім того, перед тренуванням бажано не вживати гостру та солону їжу.

Прослухати повну версію.

Фото — pexels.com