Допит Артема Ситника у Генеральній прокуратурі по суті не відбувся — Сарган

Допит Артема Ситника у Генеральній прокуратурі по суті не відбувся — Сарган

Допит Артема Ситника в Генеральній прокуратурі по-суті не відбувся. На початку допиту директор НАБУ заявив про те, що бажає давати покази власноручно (ч. 7 ст. 224 КПК), і для цього йому необхідний час — для викладення показів та надання підтверджуючих покази документів. Про це написала в Facebook прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Заява відображена в протоколі та на цьому слідча дія завершена. Крім цього, А.Ситник зазначив про те, що на даний час при поставленні будь-яких запитань буде користуватись таким правом. Складено протокол про попередження про нерозголошення даних досудового розслідування. Тобто по суті допиту не відбулося".

Також вона оприлюднила коментар генерального прокурора Юрія Луценка стосовно справи, по якій мали допитувати Ситника — втручання у вибори президента Сполучених Штатів. Луценко пояснив, що жодної статті в кримінальному кодексі, яка могла б регулювати міру впливу керівника НАБУ на американські вибори, прокуратурі невідомо.

"Тим не менше, закон є закон, ми зареєстрували провадження і Ситник допитується у зв’язку саме із цим", — зазначив Генпрокурор і додав, що у Ситника немає проблем щодо нібито його втручання у президентські вибори, «можливо вони лежать у моральній площині, але точно не в юридичній".

У березні 2019 року генпрокуратура отримала заяву про злочин від народного депутата Борислава Розенблата, в якій вказувалося про нібито втручання директора НАБУ у хід виборів президента США. До заяви нардепа було долучене грудневе рішення Апеляційного суду м. Києва, у якому йшлося про те, що "Ситник неправомірно втручався у вибори президента США".