Розпочалися слухання Міжнародного трибуналу у справі захоплених Росією українських моряків

Розпочалися слухання Міжнародного трибуналу у справі захоплених Росією українських моряків

Тривають слухання Міжнародного трибуналу з морського права за позовом України проти РФ у справі про незаконне затримання 24 моряків. Як повідомила на своїй сторінці заступниця глави МЗС, голова делегації України в Міжнародному трибуналі Олена Зеркаль, слухання проходять у місті Гамбург (Німеччина), і триватимуть вони три години.

Вона підкреслила, що РФ протидіє спробам Києва довести, що моряків захопили й утримують незаконно.

"Використовувати кожен без винятку доступний шлях захисту – єдина, вірна для нас тактика. Але разом із тим така "гіперактивність" додає нам роботи, бо Росія чіпляється буквально до кожного слова і до кожної зробленої заяви, перекручуючи їх зміст. У процесуальних документах ви можете побачити як Росія вправляється у майстерності назвати біле чорним, потім знову білим, заперечуючи свою згоду з тим, що біле є білим, — написала Голова делегації України в Міжнародному трибуналі.

на підтримку України виступатимуть представники юридичної компанії Covington & Burling Марні Чік і Джонатан Гімблет, генсек Гаазької академії міжнародного права професор Жан-Мюрік Тювенін, арбітр у трибуналах з морського права професор Альфред Соонс.

У червні до слухань приєднається Стерлінгський професор міжнародного права Єльського університету Гарольд Коу.

Дивіться онлайн-трансляцію засідання за посиланням.

Фото: Громадське