Як смачно приготувати шашлик на мангалі — поради шеф-кухара

Як смачно приготувати шашлик на мангалі — поради шеф-кухара

Шеф-кухар  Сергій Золотарьов в ефірі Українського радіо в програмі "Жити краще" порадив, як смачно приготувати шашлик на мангалі.

Ведучі:

Марина Куликова, Оксана Маловічко

Щодо свинини, то для приготування смачного та соковитого шашлику можна брати ошийок та додавати до нього півлітра сильногазованої мінеральної води, лимон та цибулю. Також смачний шашлик можна приготувати з лопатки.

Крім того, можна брати курку, телятину, баранину. Найсухішим м’ясом буде телятина. ЇЇ можна не маринувати, а додати трішки олії та часнику. Солити м’ясо варто після приготування. Курка буде дуже соковитою. До неї можна додавати спеції, оскільки курка не має яскраво вираженого смаку. Баранина має свій дуже цікавий смак та аромат, і після мангалу вона буде соковитою.

М’ясо для шашлику варто нарізати великими шматками. Так воно буде соковитим. Якщо ви поріжете маленькими шматками, м'ясо швидко засмажиться і буде сухим. До того ж, краще маринувати м’ясо з вечора, аби воно було більш соковитим.

Щодо процесу приготування, то на шампури нанизуємо лише м’ясо. Краще смажити на середньому вогні. Якщо ми беремо вугілля, то після того, як воно розгорілося, потрібно, аби пройшло десь 10 хвилин. Потім можна починати смажити м’ясо. Дрова часто швидко згорають, тому доведеться часто підкидати їх, і процес приготування буд довшим. Якщо ми беремо фруктові дрова, то дрова яблуні чи вишні будуть додавати смаку, Якщо ми візьмемо ольху, то м’ясо буде немов трішки підкопчене. Якщо ми беремо дрова горіха, то м’ясо матиме легкий горіховий аромат.

Рецепт смачного маринаду від шеф-кухаря: на 1 кг м’яса беремо 200 грамів цибулі, яку ріжемо соломкою або півкільцями, 1 лимон теж нарізаємо півкільцями, витискаємо сік і весь лимон додаємо до м’яса, також додаємо трішки солі та перцю. І залишаємо м'ясо у маринаді на одну годину. Влітку, коли жарко, бажано поставити м’ясо у холодильник.

Прослухати повну версію.

На фото — pexels.com