У Маріуполі завершився фестиваль STARTUP ГОГОЛЬFEST

У Маріуполі завершився фестиваль STARTUP ГОГОЛЬFEST

У Маріуполі учора завершився мистецький фестиваль STARTUP ГОГОЛЬFEST. Як він відбувався, в ефірі "ДеньПРО" розповіла ведуча Радіо Промінь Ганна Матвійчук.

Ведуча:

Марія Сизон

Фестиваль STARTUP ГОГОЛЬFEST проходив у Маріуполі з 26 квітня по 1 травня, і завершився учора великим концертом фрік-кабаре Dakh Daughters.

"Вони приїздять сюди вже втретє, – розповіла Ганна Матвійчук. – Дівчата завершили концерт і вийшли на сцену з двома прапорами: прапором Маріуполя, який їм тут подарували три роки тому, і прапором України. Вони сказали, що цей фестиваль справді об’єднує Україну і показує, що Маріуполь – це той форпост, те місто, де потрібно робити такі заходи".

Журналістика зауважила, що в фестивалю була досить широка музична програма.

"Серед українських хедлайнерів були улюбленець публіки Сергій Бабкін, Джамала і реп-виконавиця, яка виявилася дуже популярною в Маріуполі, alyona alyona. Потім до неї за сценою підійшли багато її шанувальників, вона з усіма перефоткалася, давала автографи. Щоправда, від інтерв’ю вона відмовилася – наразі така політика в її піар-команди", – пояснила Ганна Матвійчук.

Серед зарубіжних виконавців були такі гурти, як британсько-австралійсько-іспанський гурт Monarchy та данський електронний дует Blue Foundation, які після виходу їхнього останнього альбому в квітні вперше виступали з новими треками перед публікою.

Також під час фестивалю діяла нічна сцена.

"На нічній сцені в яхт-клубі заводу Азовсталь щоночі від дванадцятої до четвертої ранку виступали сучасні українські молоді команди. Люди охоче їх слухали, навіть коли однієї ночі був дуже сильний дощ, люди все одно прийшли послухати цю нову українську музику", – поділилась враженнями Ганна Матвійчук.

Раніше на Південному вокзалі в Києві встановили триметрову голову Миколи Гоголя як символ Гогольфесту.

Dakh Daughters на фестивалі. Фото Facebook – Иван Станиславский