Усі герої фільму принесли щось у жертву заради Асканії – режисер фільму "Заповідник Асканія"

Усі герої фільму принесли щось у жертву заради Асканії – режисер фільму "Заповідник Асканія"

Документальний фільм "Заповідник Асканія" виходить у прокат. Раніше фільм Андрія Литвиненко отримав головний приз студентського журі на фестивалі DocuDaysUA.Що надихнуло його на роботу над стрічкою, в ефірі "ДеньПРО"розповів режисер фільму Андрій Литвиненко.

Ведуча:

Ольга Бабчук, Павло Туптинський

Андрій Литвиненко розповів, що зйомка фільму про Асканію була своєрідним відданням шани його дитячим спогадам.

"Ми їздили туди у дитинстві, дорогою на море заїжджали в Асканію. Це спогад дитинства і певна мрія про гармонію природи і людини. Мені хотілося туди повернутися", – поділився Андрій Литвиненко.

Автори фільму знімали відкритою камерою, не ховаючись. Як розповів Андрій Литвиненко, він шукав людей, які по-справжньому люблять Асканію, і можуть про це розповісти.

"Вони якраз і стали героями фільму. Усі вони принесли певну жертву заради цього місця і залишилися у полоні краси Асканії. Я впевнений, що усі, хто там побуває, теж не залишаться байдужими", – розповів режисер.

Читайте також: "Влада змінюється, а Асканія як була, так і залишається" – автори фільму "Заповідник Асканія"

Андрій Литвиненко розповів, що 10% від касових зборів фільму підуть на фінансування заповідника.

"Я знаю, що там з місцевою громадою працюють громадські організації, щоб змінити їх ставлення до свого регіону, побачити туристичні перспективи. Асканії потрібні дороги, нові готелі… Це місце мають побачити більше туристів. Подібні еко-парки організовані у Польщі, в Європі. Ми маємо взяти за приклад цей рівень і в нього інтегруватися", – переконаний Андрій Литвиненко.

Від сьогоднішнього дня документальний фільм "Заповідник Асканія" виходить у прокат. Кияни можуть переглянути його у кінотеатрі "Жовтень" вже сьогодні о 17:55 та 19:55.