Невмержицький: за наявності волі податкову службу можна реформувати за півроку

Невмержицький: за наявності волі податкову службу можна реформувати за півроку

За наявності державної волі податкову службу можна реформувати за півроку, переконаний кандидат економічних наук, керуючий партнер Консалтингової компанії "Фінансова студія" Євген Невмержицький. Про це він заявив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень". 

Ведучий:

Роман Коляда

"До теперішнього часу ми бачили, що Державна податкова служба, і митна та фіскальна служби як її частини є складовими корупційної системи. Суспільство чекає змін. Що буде відбуватися далі, зараз сказати досить важко", — зазначив Євген Невмержицький.

Експерт зауважив, що завдання податкової служби — налагодити систему сплати податків без зайвих перевірок.

"Хотілося б, аби ці служби мали відповідну ефективність роботи, тому що саме автоматизація процесів дозволить відповідно довести рівень та ефективність цих служб. Потрібно зробити так, щоб майже не було можливості уникати сплати податків без зайвих перевірок. Задача податкової служби — налагодити цю систему відповідно до законодавства. Результати будуть залежать від цілого комплексу питань", — сказав він.

Невмержицький переконаний, що за  наявності державної волі податкову службу можна реформувати за півроку.

"На моє переконання, за наявності державної волі ці зміни можуть бути здійснені дуже швидко. Півроку цілком достатньо", — прокоментував він.

Як повідомляється, 23 квітня Комісія вищого корпусу державної служби рекомендувала Кабінету міністрів призначити Сергія Верланова головою головою Державної податкової служби.

Нагадаємо, 6 березня Кабінет міністрів затвердив положення та розділив Державну податкову та Державну митну служби на два окремих центральних органи виконавчої влади. Передбачається, що Державна податкова служба буде реалізовувати податкову політику, а митна служба в свою чергу буде відповідати за дотримання митного законодавства. 

Виокремлення з ДФС податкової та митної служб є однією з умов надання Україні чергового траншу МВФ.

Прослухати повну версію. 

Фото — День