Янукович хоче повернутись в Україну — адвокат

Янукович хоче повернутись в Україну — адвокат

Колишній президент України Віктор Янукович хоче повернутисяв Україну. Про це російському виданню "Известия" повідомив його адвокат  Віталій Сердюк.
 
"Справді, наміри повернутися у Віктора Януковича є. І ми над цим працюємо з перших днів боротьби за його права. Обрання Зеленського (президентом України — ред.) жодним чином не впливає на саме бажання Віктора Януковича. Так само як це не впливає на нашу процесуальну роботу: як боролися, так і будемо боротися'', — заявив Сердюк.
 
Нагадаємо, Центральна виборча комісія опрацювала 100% протоколів за результатами другого туру виборів президента України. За Володимира Зеленського проголосували 73,22% виборців, Петра Порошенка підтримали 24,45% голосів виборців. До 1 травня ЦВК має оголосити результати другого туру виборів.

Екс-президент Віктор Янукович зателефонував Володимиру Зеленському, аби привітати його з перемогою на президентських виборах. Водночас у штабі Зеленського заявили, що не потребують вітань та підтримки від Януковича.

Віктор Янукович втік з України взимку 2014 року після масових розстрілів на Майдані та подій ''Євромайдану''. Його звинувачували у державній зраді. У  січні Оболонський районний суд Києва оголосив вирок у справі Віктора Януковича — покарання у вигляді 13 років позбавлення волі. Суд визнав Януковича винним у державній зраді і посібництві у веденні агресивної війни. Його адвокати оскаржують це рішення.

                              На фото — Віктор Янукович, REUTERS