Гавриш: Рада намагається перехопити ініціативу щодо закону про імпічмент, він вигідний всім силам

Гавриш: Рада намагається перехопити ініціативу щодо закону про імпічмент, він вигідний всім силам

Доктор юридичних наук, екс-заступник голови Верховної Ради України, екс-перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш заявляє, що Верховна Рада намагається перехопити ініціативу щодо закону про імпічмент, він вигідний всім політичним силам. Про це він сказав в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері".

"Можна сказати, що парламент хоче перехопити ініціативу у Зеленського, який заявив про схвалення такого закону, а також щоб унеможливити відмову Зеленського від такої ініціативи. Але з іншого боку, цей закон направлений виключно на самого Зеленського і може бути використаний політичними силами у парламенті проти молодого президента", ­ — сказав Гавриш.

Він вважає, що схвалення закону про імпічмент вигідне всім політичним силам, щоб "зробити президента слабким, аби домінувати в політиці як внутрішній, так і зовнішній".

Як раніше заявляв спікер українського парламенту Андрій Парубій, у Верховній Раді зареєстровано п’ять законопроектів про імпічмент президента. За його словами, закон щодо імпічменту можуть розглянути 25 квітня.

Читайте також: Три головні виклики, які стоять перед новим президентом — пояснює політолог

Нагадаємо, Конституція передбачає можливість усуненння президента України з поста Верховною Радою (конституційною більшістю) в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину. Проте наразі процедура імпічменту спеціальним законом не регулюється. 

Прослухати ефір повністю

Степан Гавриш