Пес-наноробот, голограма Жана Рено і Т-1000 в екранізації повісті Франка – головні українські кінопрем’єри–2019

Пес-наноробот, голограма Жана Рено і Т-1000 в екранізації повісті Франка – головні українські кінопрем’єри–2019

Про цьогорічні прем’єри українського кіно в ефірі програми "Віра в кіно" розповіла її ведуча Віра Сивачук.

Ведуча:

Віра Сивачук

От не вірю я трейлерам. Буває, класна нарізка, а фільм – суцільне розчарування. Чи навпаки, нудний трейлер відбиває усіляке бажання дивитися кіно. Але нещодавно я засіла за трейлери, щоб з’ясувати, чого чекати від українського кіно у найближчі місяці.

Жан Рено та магічна кіностудія

Найближче до прем’єри – сімейне фентезі "Поліна і таємниця кіностудії", копродукція України, Франції і Бельгії. Отож, 22 серпня – гайнемо у світ кіно.

За сюжетом, 11-річна Поліна успадкувала чарівну кіностудію, через яку можна потрапити у фільм чи у різні фільми одночасно. Оце знахідка для сценаристів: можна нічого не вигадувати, а просто зробити "збірну солянку" кіноперсонажів та кінопригод. Тому у трейлері – повний комплект: танки, пожежі і секретні лабораторії, ще й козирний туз – Жан Рено власною персоною, який зіграв екранну голограму. Вірджинія Ледоєн, Василь Вірастюк і Джамала йому до компанії. Словом, має бути доволі феєрично і казково, як мінімум, тому, що на стрічку витратили 2 млн євро. Половина – гроші української сторони, і поки що це найдорожчий фільм, зняти нами в копродукції

Пес-наноробот та його друг

А в сімейного пригодницького фентезі "Фокстер &Макс", яке вийде 19 вересня – хлопчачий характер. Головному героєві, Максу – 12, і він дуже схожий на тих білявих фантазерів в окулярах, з яких в Голлівуді ліплять підліткових супергероїв. Хоча ні, у нашому випадку він – друг супергероя.

Макс випадково приручає штучний інтелект – пса-наноробота Фокстера. А далі – пригоди, халепи і справжні друзі пізнаються в біді. Мабуть, справді у кіно про супергероїв не залишилося вакантних сюжетів.

Термінатор Т–1000 в екранізації повісті Франка

З дитячим кіно все ясно: буде і свій "Майбутній король", і своя "Аліса в Країні кіно". Але й дорослі матимуть свого супергероя, тільки більш традиційного. Знайомтеся, Захар Беркут. Так, той самий, про якого ще Іван Якович Франко написав. А тепер його зняв Ахтем Сеітаблаєв, автор історичних драм "Кіборги" і "Хайтарма", на пару з американським режисером Джоном Вінном. Каже, що основні ідеї твору збережені, але у фільмі будуть нові сюжетні лінії і персонажі.

Звичайно, для мене саме у цьому фільмі найбільше загадок. Чи вийде з Сеітаблаєва український Спілберг, а з Роберта Патріка – Захар Беркут? Саме Роберт Патрік, зірка Термінатора–2, зупинятиме в Карпатах монгольську орду.

Карпатські скелі й водоспади, ретельний підбір костюмів і постановка боїв, зрештою, слоган фільму "У свободі моя сутність"… Скажіть, красиво? "Захар Беркут" у прокаті з 10 жовтня.

А ви кажете, з кіно у нас біда. 2 млн євро – це, звісно, не космос, але на ці гроші можна робити кіно Жан Рено у нас фільм за фільмом, а Роберт Патрік постить карпатські фото в Інстаграмі. Років 10 тому нам це навіть не снилося.

Фото – кадр з тизеру "Захар Беркут"