Безсмертний про казус Макрона, подальші дії Зеленського і ймовірну роль Коломойського

Безсмертний про казус Макрона, подальші дії Зеленського і ймовірну роль Коломойського

Кандидат в президенти України на виборах 2019 року, голова партії "Рух +380", дипломат, політик, віце-прем’єр-міністр 2005 року, народний депутат попередніх скликань Роман Безсмертний вважає, що наразі складно передбачити, як далі буде діяти Володимир Зеленський на посаді президента України. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведучий:

Дмитро Хоркін

"Те, що казус Макрона працює у всьому світі як тренд, це очевидно. Так народився президент США Трамп, президент Польщі Дуда та маса інших очільників держав. Це люди, до яких можна поставити питання, де вони взялися. Вони не мали глибокого політичного досвіду. Вони були на виду, але не були інкорпоровані у політичну систему", — сказав Роман Безсмертний.

Політик зауважив, що буде досить складно передбачити, як буде діяти зараз Володимир Зеленський, який не є спадкоємцем старої системи.

"Як буде діяти зараз Зеленський, який не є спадкоємцем старої системи, передбачити досить складно. Чи намагатиметься він відновити по факту силу президентської влади, чи він буде все-таки триматися парламентсько-президентської моделі — це вже залежить від нього і від людей його команди. Якщо він піде за старою системою, то, очевидно, він буде мати багато проблем у стосунках не тільки з нинішнім парламентом, але й з наступними парламентами. Якщо він піде по Конституції, спробує її виконувати, це викличе також цілий ряд складнощів", — сказав він.

"Яка мета кожного олігарха? Заробляти на бюджеті. Тут буде залежати від того, чи Зеленський здатен дати відпір, чи він буде пливти по течії. Що буде далі? На мій погляд, Зеленський — президент, але Зеленський — не прем'єр і не уряд, і не більшість парламентська. Очевидно, що завдання буде у Коломойського впливати на політику. Але чи зможе він це робити? Великою мірою все буде залежати від Зеленського, від більшості, яку сформує новий парламент, яка буде урядова політика", — прокоментував Бесмертний ймовірну роль Ігоря Коломойського.

На фото — Роман Безсмертний та Дмитро Хоркін

За даними Національного екзит-полу, у другому турі президентських виборів за Володимира Зеленського проголосували 73% виборців, Петра Порошенка підтримали 25,5%. 

Прослухати повну версію.

На фото — Роман Безсмертний