Порошенко: дані екзит-полу дають підстави привітати опонента

Порошенко: дані екзит-полу дають підстави привітати опонента

Чинний президент України і кандидат у президенти Петро Порошенко заявив, що буде продовжувати свою політичну діяльність після того, як складе повноваження президента. Про це він заявив під час виступу у власному виборчому штабі після оголошення результатів екзит-полу.

"Результати екзит-полу дають мені підстави зателефонвати Володимиру Зеленському і привітати його. Так вирішила більшість українців, і я сприймаю це рішення. Я піду з офісу, але не піду з політики, я залишаюся в політиці, буду боротися за Україну, бо наша команда має захистити ті здобутки, які ми з вами спільно з українським народом вибороли в надзвичайно складних умовах, і які тепер на жаль, поставлено під загрозу", — сказав він.

Президент повідомив, що його команда буде захищати курс на членство в ЄС та НАТО і українську мову та розповів про низку ймовірних загроз, зокрема, застеріг, що Конституційний суд прагне визнати неконституційним електронне декларування, а  це було однією з умовою безвізу.

Він заявив, що проти нього весь час опопненти вели брудну інформаційну війну всередині країни, а ззовні — проросійські пропагандисти.

"Ніколи не здавайся", — чув я в 2014 році, коли отримав пограбовану і знищену Януковичем країну, на яку сунула путінська орда. Тоді, до речі, охочих стати президентом було набагато менше, черги точно не було", — нагадав Порошенко.

Читайте також: Зеленський після оголошення даних екзит-полу: дуже дякую кожному

За попередніми даними національного екзит-полу, у другому турі президентських виборів за Петра Порошенка проголосували 25,3% виборців, за Володимира Зеленського — 73,2%.