Суд відмовився скасувати реєстрацію Зеленського кандидатом у президенти

Суд відмовився скасувати реєстрацію Зеленського кандидатом у президенти

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову про скасування реєстрації кандидата в президенти України Володимира Зеленського. 
 
Позивач, спостерігач за виборами в окрузі №221 (Київ) від громадської організації "Українська асоціація акціонерів" Андрій Хілько, просив суд визнанати порушення у підкупу виборців та у зв'язку з цим скасувати рішення ЦВК про реєстрацію кандидата Володимира Зеленського.
 
"17-18 квітня я встановив правопорушення, передбачене п.6, ст. 64 закону про вибори президента, де вказано, що заборонено під час передвиборчої агітації надання будь-яких пропозицій безкоштовно...Зеленський на особистій сторінці в соцмережах  запропонував квитки (на неофіційні дебати кандидатів у президенти на НСК "Олімпійський" - ред.), були заклики їх отримувати", — сказав позивач під час засідання.
 
Представник Зеленського, Сергій Іванушин, сказав, що цей позов є "інструментом для інфоприводу" і є необґрунтованим. 
 
Представник ЦВК, який брав участь у судовому засіданні, попросив суд відмовити у задоволенні позову.
 
21 квітня має відбутися другий тур президентських виборів.
 

Як повідомлялось раніше, 19 квітня відбулися дебати між кандидатами Володимиром Зеленським та Петром Порошенком на стадіоні НСК "Олімпійський".

Нагадаємо, 7 квітня Центральна виборча комісія оголосила уточнені результати першого туру президентських виборів в Україні.

Згідно з результатами підрахунку, лідером першого туру виборів на посаду президента України з результатом 30,24% став шоумен Володимир Зеленський. Чинний президент Петро Порошенко посів другу сходинку з результатом 15,95%.

Фото - Романа Кота