Вибори-2019: ЦВК дозволила змінити час проведення дебатів на "Суспільному"

Вибори-2019: ЦВК дозволила змінити час проведення дебатів на "Суспільному"

Центральна виборча комісія дозволила перенести початок дебатів між кандидатами в президенти Петром Порошенком і Володимиром Зеленським з 20:00 на 21:00 у п'ятницю, 19 квітня. Про це повідомляє видання "Українська правда" з посиланням на ЦВК.

Відповідно до рішення ЦВК, дебати триватимуть до 22:00. Таким чином, кандидати у президенти зможуть взяти участь і у неофіційних дебатах на НСК "Олімпійський", і у дебатах на "Суспільному", як передбачає закон. 

Раніше представник штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що штаб просить Центральну виборчу комісію внести зміни у положення про порядок проведення дебатів для того, щоб 19 квітня Порошенко встиг взяти участь в дебатах на "Суспільному".

Читайте такожСліпачук: поява кандидатів на дебатах — це прояв поваги і до закону, і до виборців

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив про готовність брати участь у дебатах у студії Суспільного. Натомість Володимир Зеленський пропонував провести дебати з Петром Порошенком 19 квітня у режимі телемосту. Керівник штабу кандидата Іван Баканов заявив, що 19 квітня під час дебатів Петро Порошенко може бути у студії Суспільного, а Володимир Зеленський на "Олімпійському". За словами Баканова, їхній кандидат не хоче приходити у студію телеканалу, бо на стадіоні "більш відкрита атмосфера".

Національна суспільна телерадіокомпанія України є організатором та офіційним мовником передвиборчих теледебатів, проведення яких передбачено законом "Про вибори президента України". Суспільний мовник надає сигнал трансляції теледебатів будь-якій телерадіорганізації за попередньою заявою.

На фото - чинний президент і кандидат у президенти Петро Порошенко на "Олімпійському" 14 квітня