В Україні працюють 20 команд реагування на надзвичайні ситуації – представник товариства Червоного Хреста

В Україні працюють 20 команд реагування на надзвичайні ситуації – представник товариства Червоного Хреста

В Україні працюють близько 20 команд реагування на надзвичайні ситуації, повідомив заступник генерального директора Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.  Він також розповів про те, чим займається ця гуманітарна організація в ефірі "ДеньПРО".

Ведуча:

Марія Сизон

"Зрозуміло, що з 2014 року наша діяльність кардинально змінилася у зв’язку зі збройним конфліктом на сході України. Наразі створені команди реагування на надзвичайні ситуації, яких по всій Україні близько 20", – розповів Максим Доценко.

Водночас в організації досить широкий спектр діяльності: вона займається соціальною підтримкою хворих дітей та дітей з багатодітних сімей, організує реабілітацію  онкохворих, надає соціальну, медичну та матеріальну допомогу незахищеним верствам населення, а також допомагає відновити зв’язки з родичами, втрачені через війну.

"Підготовка та реагування на надзвичайні ситуації, психосоціальна підтримка, пропаганда здорового способу життя, побудова міцного і здорового Червоного Хреста – оце і є такі основні довгострокові завдання організації", – поділився представник організації.

Максим Доценко наголосив, що будь-хто охочий може доєднатися до організації, як волонтер, адже саме волонтери є рушійною силою Червоного Хреста.

Товариство Червоного Хреста в Україні було створено під час Першої світової війни, 18 квітня 1918 року. Тоді організація допомагала військовим, людям з інвалідністю, дітям-сиротам та іншим людям, які потребували допомоги. Зараз, 101 рік потому, організація знову опинилася в умовах, коли волонтерам доводиться працювати в умовах збройного конфлікту.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

Фото - facebook.com/RedCrossUkraine