ДБР відкрило справу за фактом отримання хабара директором НАБУ, ГПУ веде процесуальне керівництво — Сарган

ДБР відкрило справу за фактом отримання хабара директором НАБУ, ГПУ веде процесуальне керівництво — Сарган

Речниця Генерального прокурора України Лариса Сарган заявляє, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом надання екс-депутатом Верховної Ради Дмитром Крючковим "неправомірної вигоди" директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику. Про це вона повідомила у Facebook.
 
За її словами, 16 квітня 2019 року Державним бюро розслідувань відкрито два кримінальних провадження щодо надання, а також щодо отримання "неправомірної вигоди", в обох провадженнях ГПУ здійснює процесуальне керівництво.
 
"Державним бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 16.04.2019 за фактом одержання Директором Національного антикорупційного бюро України Ситником А.С. неправомірної вигоди и особливо великому розмірі від Крючкова Д.В. та інших невстановлених осіб, з використанням наданої влади чи службового становища, в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи", –  написала Сарган.
 
У Національному антикорупційному бюро ситуацію наразі не коментують. Також у ДБР про ці кримінальні провадження не повідомляли.
 
 
 

Нагадаємо, Дмитра Крючкова затримали в Німеччині 14 квітня 2018 року, а пізніше випустили під заставу. У понеділок, 15 квітня, стало відомо про екстрадицію Крючкова.
 
У 2016 році екс-нардеп був оголошений в розшук. Він проходить фігурантом у справі про виведення коштів понад 346 млн гривень з компанії "Запоріжжяобленерго", в якій понад 60% акцій належать державі.
Фото: Уніан