Чорновіл: результат першого туру виборів вплинув на долю Савченко

Чорновіл: результат першого туру виборів вплинув на долю Савченко

В ніч на вівторок 16 квітня Броварський міськрайонний суд ухвалив випустити з-під варти народного депутата Надію Савченко та екс-керівника центру звільнення полонених “офіцерський корпус” Володимира Рубана. В ефірі Українського радіо ситуацію коментують народний депутат України попередніх скликань, політичний експерт Тарас Чорновіл та політолог Світлана Кушнір.

 

Ведучі:

Юрій Табаченко

Олена Зелінченко

Надія Савченко і Володимр Рубан опинилися на волі, тому що суд не встиг розглянути клопотання про продовження їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, попередній термін якого сплив опівночі, коли й довелося відпустити підозрюваних у підготовці терактів у Верховній Раді та урядовому кварталі.

Тарас Чорновіл:

"Чи вплине Савченко на хід виборів? Ні, вона дійсно не вплине, її постать занадто мізерна... Тут є зворотня дія. Результат першого туру вплинув на долю Савченко...".

 

Світлана Кушнір:

"Абсолютно це провина суддів, але, на жаль, у наших законодавців свого часу не дійшли руки до того, щоб більш жорсткими були вимоги до суддів, якщо вони порушують законодавство. А це — порушення процесуального законодавства, це фактично механізм правосуддя порушений, і тут немає чорного чи білого, тут однозначно є вина суддівської колегії, яка розглядала це питання. Тому що, якщо люди, які хотіли і говорили, що вони хочуть взірвати Раду, створити безчинства чи обстріляти урядовий квартал, виходять з-під арешту, коли ще не закінчено розгляд справи, питання: а чим вони можуть зараз займатися? І хто гарантує оточуючим безпеку від цих людей насправді?".

Парламентських перспектив у Надії Савченко експертка не бачить, оскільки їй немає чого унікального запропонувати виборцям, крім того, вона досі перебуває під обвинуваченням, тому шансів потрапити в парламент у неї немає.

Повну версію програми "Сьогодні. Ввечері" слухайте за посиланням.