Чи можна носити високі підбори щодня – пояснює лікар

Чи можна носити високі підбори щодня – пояснює лікар

Чи безпечно щодня носити взуття на високих підборах в ефірі програми "Без стереотипів" розповів хірург, доктор медичних наук, професор Анатолій Сташкевич.

Ведуча:

Ірина Коваль

Дуже важко знайти жінок, які не мають у своєму арсеналі хоча б пари гарного взуття на високих підборах. І навіть маленькі дівчатка, приміряючи біля дзеркала мамині туфлі, мріють: "Виросту – і обов’язково буду ходити на високих підборах".

Але лікарі переконані: таке взуття – точно не для щоденного ношення. А деяким людям високі підбори взагалі протипоказані.

"Якщо є схильність до проблем зі спиною, високі підбори не годяться, треба середній каблучок. Якщо взагалі немає підбора, і високі підбори – це все шкідливо. Треба середні підбори, – стверджує хірург Анатолій Сташкевич. – Хребет має вигини, він працює, як пружина. А коли людина ходить на високих підборах, ці вигини змінюються, і викликають зміни і в грудному, і в шийному відділі хребта".

Звичайно, мова не про те, щоб зовсім відмовитися від високих підборів. Але все одно не варто обирати каблуки вище 8 см, а в будні краще віддати перевагу широким підборам.

Нагадаємо, підбори-шпильки виходять з моди, поступаючись масивним квадратним каблукам.

Фото getwallpapers.com