Новий орендар кінотеатру "Київ" повинен зберегти спрямування роботи закладу – КМДА

Новий орендар кінотеатру "Київ" повинен зберегти спрямування роботи закладу – КМДА

Приміщення кінотеатру "Київ", що належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва, отримало нового орендаря. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Переможцем відкритого конкурсу на оренду приміщення стало ТОВ "Сінема-Центр" із пропозицією у 2 млн 119 тисяч грн на місяць без ПДВ. Попередній орендар сплачував 47 тис. грн на місяць.

Як наголосив заступник голови КМДА Володимир Слончак, міська влада спільно з громадськістю, а також за рекомендаціями Департаменту культури прописала умови конкурсу так, аби за кінотеатром у подальшому було збережено його фестивальне та арт-хаусне спрямування. Кінотеатр має надавати значну увагу популяризації українського національного кінематографу (не менше 30% загального репертуару) та здійснювати прем’єрні покази фільмів українського виробництва. Також має бути продовжена співпраця з найбільшими міжнародними кінофестивалями, у тому числі КМКФ "Молодість", DocuDays, КРОК, Одеський міжнародний кінофестиваль та іншими.

"Ми очікуємо, що новий орендар буде чітко виконувати поставлені умови конкурсу, за чим місто буде пильно слідкувати. А кінотеатр розвивався і приносив користь усім сторонам: киянам і гостям столиці, місту та орендарям", – повідомив Володимир Слончак.

На цю тему — Горделадзе: доля автентичних кінотеатрів — сумна

Термін дії договору оренду приміщення площею 7300 кв.м. становить 10 років, протягом цього терміну Київська міська рада не буде приймати рішення щодо приватизації цього об’єкту. Переможець конкурсу має укласти охоронний договір із Департаментом охорони культурної спадщини, в якому буде чітко визначено цільове призначення будівлі – кінотеатр. 

На площах кінотеатру також облаштують культурно-мистецькі простори та приміщення для надання супутніх послуг (офіс кінофестивалю, коворкінг, конференц-зали, семінари та розвиваючі програми, попкорн-бар, кафе).

У конкурсі на оренду приміщення кінотеатру "Київ" брали участь: громадська організація "Фонд "Молодість", ТОВ "Планета Кіно", ТОВ "Сінема-Центр", ТОВ "Сантіні Ф’южин", ПрАТ "Мультіплекс-Холдінг".

Нагадаємо, у лютому КМДА планувала передати в оренду кінотеатр "Київ" строком на 10 років. Відповідно до висновку експертів, вартість будівлі сягає майже 171 мільйон гривень.

                                                  Фото: ВВС