Леонов: є ймовірність, що дебати не відбудуться навіть у форматі телемосту

Леонов: є ймовірність, що дебати не відбудуться навіть у форматі телемосту

Зважаючи на розмову кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського під час ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", є ймовірність, що дебати не відбудуться навіть у форматі телемосту, вважає виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Олександр Леонов. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вранці".

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Судячи з розмови Порошенка та Зеленського під час програми "Право на владу", є ймовірність, що дебати не відбудуться навіть у форматі телемосту, на якому наголошувала команда Зеленського. Вочевидь, телеміст теж не варіант, бо ми бачили, як емоційно і беззмістовно реагував сам пан Зеленський", — зазначив Олександр Леонов.

Леонов зауважив, що той тон, у якому Володимир Зеленський говорив зі своїм опонентом, не є прийнятним.

"Це була навіть не суперечка, а такий собі монолог про дебати 19  квітня і все. Чесно, м’яко кажучи, я не пам’ятаю, щоб у такому тоні зі своїми опонентами розмовляв навіть Віктор Янукович. Навіть він намагався тримати себе у певних рамках. Людина, яка уособлює країну має триматися у певних рамках. Уявіть собі, що у такому тоні відбувається розмова з міжнародними партнерами за кордоном", — сказав він.

Читайте інтерв'ю повністю: Сліпачук: поява кандидатів на дебатах — це прояв поваги і до закону, і до виборців

Вчора, 11 квітня, Петро Порошенко неочікувано з’явився на телеканалі "1+1" у ток-шоу "Право на владу". Як пояснив сам Порошенко, він приїхав на програму, аби запросити на дебати свого опонента Володимира Зеленського. Під час програми між кандидатами відбулась розмова у телефонному режимі. Петро Порошенко сказав, що чекатиме Володимира Зеленського на стадіоні 14 квітня, проте той категорично заявив, що дебати відбудуться саме на "Олімпійському" 19 квітня.

Читайте також: Дискусія на НСК "Олімпійський" — це політичне шоу і виборча агітація кожного з кандидатів — Євген Бистрицький

Нагадаємо, днями у штабі Петра Порошенка заявили, що чекають на кандидата у президенти Володимира Зеленського на "Олімпійському" 14 квітня о 14:14. Також Петро Порошенко заявив про готовність брати участь у дебатах у студії Суспільного. Натомість Володимир Зеленський пропонує провести дебати з Петром Порошенком 19 квітня у режимі телемосту. Керівник штабу кандидата Іван Баканов заявив, що 19 квітня під час дебатів Петро Порошенко може бути у студії Суспільного, а Володимир Зеленський на "Олімпійському". За словами Баканова, їхній кандидат не хоче приходити у студію телеканалу, бо на стадіоні "більш відкрита атмосфера".

Прослухати повну версію.