Голова ЦВК: ніяких компромісів щодо дебатів закон не передбачає

Голова ЦВК: ніяких компромісів щодо дебатів закон не передбачає

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила, що ніяких компромісів щодо проведення дебатів закон не передбачає.

"Закон розділяє ці дві категорії дебатів. Він чітко встановлює, що дебати за кошти державного бюджету відбуваються в останню п’ятницю напередодні дня голосування. Ніяких компромісів закон не передбачає. Дебати — це модератор та два кандидати", — сказала вона.

Читайте інтерв'ю повністю: Сліпачук: поява кандидатів на дебатах — це прояв поваги і до закону, і до виборців

Сліпачук зауважила, що, згідно з законом, вседоступність дебатів, які забезпечується разом з Суспільним, означає, що сигнал за теле- та радіотрансляцію є доступним безкоштовно для всіх каналів.

Нагадаємо, днями у штабі Петра Порошенка заявили, що чекають на кандидата у президенти Володимира Зеленського на "Олімпійському" 14 квітня о 14:14. Також Петро Порошенко заявив про готовність брати участь у дебатах у студії Суспільного. 

Читайте також: Дискусія на НСК "Олімпійський" — це політичне шоу і виборча агітація кожного з кандидатів — Євген Бистрицький

Натомість Володимир Зеленський пропонує провести дебати з Петром Порошенком 19 квітня у режимі телемосту. Керівник штабу кандидата Іван Баканов заявив, що 19 квітня під час дебатів Петро Порошенко може бути у студії Суспільного, а Володимир Зеленський на "Олімпійському". За словами Баканова, їхній кандидат не хоче приходити у студію телеканалу, бо на стадіоні "більш відкрита атмосфера".

 

Тетяна Сліпачук, фото - facebook.com