Як зняти жіноче табу з розмов про секс — форум "Жінки та S*X"

Як зняти жіноче табу з розмов про секс — форум "Жінки та S*X"

Перекладачка, психологиня, співзасновниця Creative Women Space Ірина Малішевська та сексологиня, співзасновниця Creative Women Space Даша Непочатова в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" розповіли, як зняти жіноче табу з розмов про секс та які теми будуть обговорюватись на форумі "Жінки та S*X".

Ведучий:

Роман Коляда

"На форумі "Жінки та S*X" ми будемо порушувати питання сексуальності, а питання сексуальності та сексу — це айсберг. Є багато психологічних питань, питань духовності, питань тілесності, сприйняття своєї тілесності тощо. Ми будемо обговорювати, як усвідомлення нашої сексуальності впливає на якість нашого сексуального життя. Також ми запросили футуролога, який буде розповідати про майбутнє сексу", — зазначила Даша Непочатова.

Сексологиня зауважила, що з питанням сексу та сексуальності пов’язані різні психологічні процеси, які відбуваються всередині кожної людини.

"З питанням сексу та сексуальності пов’язані різні психологічні процеси, які відбуваються всередині кожної людини: це і збудження, яке не завжди сексуальне, це і напруга, це і сором. Коли ти це озвучуєш, коли ти розумієш, що відбувається і чому, то змінюється якість вже в процесі", — сказала вона.

Ірина Малішевська додала, що "у нашому суспільстві є дуже великий бар’єр, аби піти до психолога, і саме тому половина з наших експертів є медичними та психологічними фахівцями. Таке середовища є безпечним, і це може стати кроком до того, аби вирішувати свої питання в індивідуальному форматі".

Непочатова також пояснила, що кожній жінці потрібно розібратися у своїй сексуальності.

"Створюючи такий майданчик, ми хочемо створити умови, де жінка може розібратися з тим, чого вона хоче. Золота середина полягає в унікальності кожної жінки. Кожній жінці потрібно розібратися у своїй сексуальності: яка я, чого я хочу, що мені подобається. Крім того, жінці варто взяти відповідальність за свою сексуальність на себе, а не перекладати її на чоловіка або на суспільство", — сказала вона.

У свою чергу, психологиня Малішевська зауважила, що золота середина полягає у свідомому виборі.

Прослухати повну версію.

На фото — Даша Непочатова та Ірина Малішевська