Логвинський: у ПАРЄ проголосували за резолюцію, яка не знімає санкції з Росії, а встановлює механізм

Логвинський: у ПАРЄ проголосували за резолюцію, яка не знімає санкції з Росії, а встановлює механізм

У Парламентській асамблеї Ради Європи проголосували за резолюцію, яка не знімає санкції з Росії, а лише встановлює новий механізм, повідомляє заступник голови постійної делегації України в ПАРЄ, у 2017-2018 роках віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Вчора була проголосована резолюція на замовлення Російської Федерації, яка встановлювала механізм зняття санкцій для повернення делегації Росії. Сама резолюція їх не знімає, потрібно пройти певний шлях. Те, що Росія хотіла отримати, вона не отримала, тому що за рахунок поправок, які здобула українська делегація, старий механізм санкцій не скасовується, а новий механізм існуватиме додатково", — зазначив Георгій Логвинський.

Логвинський зауважив, що великі країни, які підписати Будапештський меморандум, замість захисту України, підтримували Російську Федерацію.

"Потрібно враховувати те, що Європа змінюється і за місце в цій Європі треба боротись. Великі країни, які підписати Будапештський меморандум, замість захисту України, чомусь не хотіли чути певні аргументи і підтримували Російську Федерацію", — сказав він.

Як повідомляється, Парламентська асамблея Ради Європи 10 квітня ухвалила резолюцію "Про виклики перед Парламентською асамблеєю Ради Європи", до якої були внесені правки, які не дозволяють зняти з Росії санкції та повернути її до асамблеї без виконання зобов’язань. За ухвалення резолюції проголосувало 105 парламентаріїв, проти – 30, утрималось – 16.

Прослухати повну версію.

На фото — Георгій Логвинський, facebook.com