Процедура розподілення субвенцій між регіонами залишається непрозорою — аналітикиня "Чесно"

Процедура розподілення субвенцій між регіонами залишається непрозорою — аналітикиня "Чесно"

Процедура розподілення субвенцій між регіонами залишається непрозорою, заявляє аналітикиня Громадського руху "Чесно" Оксана Ставнійчук. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" вона прокоментувала аналіз розподілу субвенції на розвиток окремих територій у 2017 році.

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Ми аналізували субвенцію на соціально-економічний розвиток. Це спеціальна субвенція від Кабінету міністрів та Міністерства фінансів, яка передбачає фінансування великих інфраструктурних об’єктів, екологічних ініціатив, ремонтів доріг тощо", — зазначила Оксана Ставнійчук.

Аналітикиня Громадського руху "Чесно" зауважила, що процедура розподілення субвенційних коштів залишається непрозорою.

"Процедура залишається непрозорою і не зрозуміло, як ці кошти розподіляються. Регіони України отримали фінансування нерівномірно", — сказала вона.

Фото — chesno.org

Як свідчить аналіз субвенцій, проведений Громадським рухом "Чесно", розподіл субвенції на розвиток окремих територій у 2017 році значною мірою залежав від голосування народних депутатів-мажоритарників за закони, що стосуються бюджету. Таким чином, округи депутатів, що підтримували Закон про держбюджет на 2017 рік, отримали в середньому майже в 2,5 рази більше, ніж округи інших депутатів.

Прослухати повну версію.