Обговорення дебатів кандидатів є фішкою цієї виборчої кампанії — Рейтерович

Обговорення дебатів кандидатів є фішкою цієї виборчої кампанії — Рейтерович

Обговорення дебатів кандидатів є фішкою цієї виборчої кампанії, вважає керівник політико-правових програм Українського центру суспільного розвитку Ігор Рейтерович. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він також зауважив, що на сьогодні немає спільної позиції двох штабів кандидатів у президенти щодо місця проведення дебатів.

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Я сподіваюсь, що дебати будуть, хоча є велика ймовірність, що вони не відбудуться", — зазначив Ігор Рейтерович.

Рейтерович зауважив, що на сьогодні немає спільної позиції двох штабів кандидатів щодо місця проведення дебатів.

"На сьогоднішній день поки немає спільної позиції двох штабів з приводу того, де їх проводити. Петро Порошенко сказав, що він готовий і 14 квітня, і 19 квітня приходити куди завгодно і ці дебати проводити. Команда Володимира Зеленського говорить про те, що вони хочуть 19 квітня зустрітися на стадіоні. З іншого боку, є закон, є офіційний мовник", — сказав він.

На цю тему — Зураб Аласанія і Тетяна Сліпачук оголосили умови та вартість теледебатів на Суспільному

Експерт також наголосив, що обговорення дебатів є фішкою цієї виборчої кампанії.

"Суспільство весь час підігріте. Коли ми говоримо про дебати, це також фішка цієї виборчої кампанії. Коли ми говоримо, що кандидатам потрібно публічно поспілкуватися, щоб громадяни на це подивилися і винесли потім якийсь свій вердикт, кого підтримувати, а кого — ні. Я не виключаю того, що штаб Зеленського запропонує якийсь додатковий формат або додаткові умови", — прокоментував Рейтерович.

Читайте також: Дискусія на НСК "Олімпійський" — це політичне шоу і виборча агітація кожного з кандидатів — Євген Бистрицький

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що чекає на опонента на "Олімпійському" 14 квітня, у неділю. Володимир Зеленський заявив, що чекатиме там на Порошенка 19 квітня. Вчора Петро Порошенко підтвердив участь у дебатах на Суспільному.

Прослухати повну версію.

На фото — Ігор Рейтерович