Кандидатів просять продавати квитки на дебати, щоб придбати ліки для онкохворих дітей (відео)

Кандидатів просять продавати квитки на дебати, щоб придбати ліки для онкохворих дітей (відео)

Благодійний фонд "Таблеточки" записав відеозвернення від онкохворих дітей до кандидатів у президенти України. Діти просять Петра Порошенка та Володимира Зеленського продавати квитки на дебати на НСК "Олімпійський" і пожертвувати ці кошти на лікуваня раку.

У кадрі 15-річний Петро, він стоїть на території лікарні ОХМАТДИТ і говорить через пов'язку:

"Я би хотів зараз встати і пройти по широкому коридору, піднятися по сходах і опинитися на стадіоні "Олімпійський". Але я не можу - у мене рак. І таких як я - тисячі. Нам щодня не вистачає ліків. Стадіон вміщує 70 050 людей, продавайте квитки по 100 гривень і передайте цю суму до фонду "Таблеточки". На цю суму придбають ліки, яких нам вистачить на три місяці. Я хочу проголосувати на наступних виборах. І це залежить від вас".

Читайте також: Дискусія на НСК "Олімпійський" — це політичне шоу і виборча агітація кожного з кандидатів — Євген Бистрицький

На сторінці фонду також вказано, що "рак не має політичних уподобань, він просто щодня забирає дитячі життя".

"Ми закликаємо вас відкрити продаж квитків на дебати, а на зібрані кошти подарувати шанс на життя онкохворим дітям. Грошей від продажу квитків фонду "Таблеточки" вистачить, щоб купити ліки на три місяці", – йдеться у зверненні фонду.

На відповідь кандидатам вже традиційно дали 24 години. 

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що чекає на опонента на "Олімпійському" 14 квітню, у неділю. Тоді як офіційні теледебати за законом мають відбутися на базі Суспільного мовника у студії, 19 квітня (в останню п’ятницю напередодні виборів). На цій даті наголосив і Володимир Зеленський, який, щоправда, також планує дебатувати не на Суспільному, а на стадіоні. Він звернувся до своїх прихильників, яких закликав написати для нього запитання до Петра Порошенка в коментарях. Згодом Петро Порошенко погодився і на 19 квітня.