Електронні рецепти від сімейних лікарів стали проблемою для людей похилого віку

Електронні рецепти від сімейних лікарів стали проблемою для людей похилого віку

З 1 квітня урядова система реімбурсації "Доступні ліки" зазнала змін. Тепер вона переходить в управління Нацслужби здоров’я. Завдяки цьому обіцяють спростити доступ людей до ліків. Також запроваджуються електронні рецепти. Софія Зінчук, сімейний лікар оцінює цю ініціативу в ефірі Українського радіо.

 

Ведучі:

Владислав Красніцький

Тетяна Дем’яненко

 

"Це гарна ініціатива, можливо вона потребує більше доопрацювання. Наразі впровадження електронних рецептів — це добре, але мінус в тому, що у нас багато хто  з людей не вміють користуватися мобільним телефоном. З 1 квітня взагалі мало хто перейшов на електронне обслуговування", — розповідає Софія Зінчук.

Мобільний телефон потрібен, тому що на нього, після відвідин лікаря, має одразу ж прийти SMS- повідомлення з номером рецепту і кодом підтвердження, який треба буде пред'явити в аптеці.

"Є багато людей, переважно похилого віку, які записали номери своїх дітей, а самі телефонів не мають, і у них складнощі з цим. На початку квітня були певні технічні проблеми: то аптека не бачить рецепта, то E-Health не бачить, але наприкінці тижня, вже у п'ятницю все працювало добре", розповіла Софія Зінчук.

Перелік препаратів, які будуть надаватися за програмою "Доступні ліки" при цьому не змінився.

Прослухайте програму повністю.

Фото: Espresso.TV