У Чорному морі може з'явитися більше кораблів НАТО для супроводу українських суден — ЗМІ

У Чорному морі може з'явитися більше кораблів НАТО для супроводу українських суден — ЗМІ

НАТО має намір вжити заходів для захисту українських кораблів. Про це у вівторок, 2 квітня, заявила на брифінгу у Вашингтоні постпред США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон, передає DW. Крім того, Північноатлантичний альянс планує розширити масштаби повітряної розвідки в регіоні Чорного моря.
 
За словами Хатчінсон, глави МЗС держав-членів НАТО, ймовірно, схвалять пакет заходів в рамках дводенної наради, яка розпочнеться 3 квітня у Вашингтоні. "Мова йде про пакет, який зміцнює розвідку, повітряну розвідку і збільшує число направлених в Чорне море кораблів НАТО для гарантії безпечного проходу українських судів через Керченську протоку в Азовське море",  пояснила вона.
 
25 листопада в ВМС України повідомили про захоплення російським спецназом двох українських катерів і буксира в Чорному морі на підході до Керченської протоки. У Києві стверджують, що Прикордонна служба ФСБ Криму і Севастополя обстріляла і затримала три українських військових корабля, які намагалися пройти через Керченську протоку в Азовське море. При затриманні були поранені кілька військовослужбовців збройних сил України, а також пошкоджені морські судна.
Фото: DW