Кочетков: у другому турі буде жорсткий двобій, а Тимошенко не сходить з арени

Кочетков: у другому турі буде жорсткий двобій, а Тимошенко не сходить з арени

Політичний аналітик Олександр Кочетков заявляє, що у другому турі виборів буде жорсткий двобій між кандидатами у президенти Петром Порошенком та Володимиром Зеленським, а Юлія Тимошенко не сходить з політичної арени і сподівається отримати реванш на парламентських виборах. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведучий:

Богдан Буткевич

"Ми зайшли в таку ситуацію, з якої позитивних виходів практично немає. Діючий президент каже, що зробить все, щоб залишитися при владі, щоб не пропустити "маріонетку Коломойського" до влади. Люди, які оточують Зеленського, маючи 30%, теж не хочуть зараз програвати", — зазначив Олександр Кочетков.

Політичний аналітик наголосив, що між кандидатами буде жорсткий двобій.  

"Це буде жорсткий двобій. Якщо зустрічаються два системні політики, їх можна передбачити. Якщо зустрічається системний політик, який не хоче віддавати владу, і несистемний, якого не можна перебачити, то результати можуть бути дуже важким і для країни загалом", — сказав він.

Кочетков зауважив, що Юлія Тимошенко не сходить з політичної арени, а сподівається отримати реванш на парламентських виборах.

"Юлія Тимошенко, не тільки не сходить з арени. Вона відчуває, що певним чином ситуація склалась на її користь, бо будь-який президент отримає роз’єднану країну. Вся ця кампанія йшла на розбудження внутрішньої ворожнечі, на протистояння у суспільстві, і воно достигне апогею фактично до кінця виборів. Таким чином, Тимошенко вважає, що вона зможе отримати певний реванш на партійних виборах", — прокоментував аналітик. 

Нагадаємо, 31 березня відбувся перший тур президентських виборів. За даними ЦВК, явка виборців становила 63,5%.

За даними Національного екзит-полу, на президентських виборах Володимир Зеленський отримав 30,6% голосів виборців, 17,8% підтримали Петра Порошенка. Юлія Тимошенко фінішувала третьою — за неї проголосували 14,2% опитаних виборців. 

Прослухати повну версію.