Канадська спостережна місія визнала вибори в Україні вільними й чесними

Канадська спостережна місія визнала вибори в Україні вільними й чесними

Вибори в Україні проведені чесно, водночас викликає занепокоєння надмірна концентрація ЗМІ в руках олігархів — про це під час брифінгу заявив голова місії CANADEM в Україні Ллойд Аксуорті.

 

За його словами, канадська місія спостереження CANADEM відзначила чесне і вільне проведення виборів в Україні.

 

"Вибори проведені чесно, вільно і вони таким чином розбудовують довіру населення до таких демократичних процесів, в тому числі можна очікувати довіри і до наступних парламентських виборів", — зазначив представник Канади.

 

"Основним принципом демократичної системи є участь людей. І організація всіх процесів була належною. Ми відвідали декілька дільниць і говорили з людьми та почули відповідь, що люди вірять у виборчу систему в Україні", —  зазначив Ллойд Аксуорті.

Він також зазначив, що канадська місія спостереження CANADEM залишиться в Україні до завершення виборчого процесу.

Читайте також: ЦВК опрацювала понад 80% протоколів (оновлюється)

31 березня в Україні відбулися президентські вибори, у яких брали участь 39 кандидатів. Згідно з законодавством, обраним у день виборів президентом України вважається кандидат, який одержав на виборах більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні. До 10 квітня ЦВК має оголосити результати виборів.

Оскільки, за даними екзит-полу, жодного з кандидатів не підтримали більше 50% виборців, в Україні можуть оголосити другий тур виборів – 21 квітня.

Фото: Телеграф