Більшість дзвінків про замінування дільниць надійшли з території РФ - Сергій Князєв

Більшість дзвінків про замінування дільниць надійшли з території РФ - Сергій Князєв

Найбільше хибних повідомлень про замінування виборчих дільниць надійшло до поліції у Дніпропетровській області. Поліція отримала 11 дзвінків, усі здійснені з території Російської Федерації. Було внесено три кримінальні провадження до ЄРДР за статтею «Теракт», їх передано до СБУ. Про це повідомив керівник Національної поліції Сергій Князєв. 

Загалом, повідомлень про замінування було 18, серед них – дзвінок щодо автівки в Краматорську, у якій зрештою виявили пакет підробних бюлетенів. 

Сергій Князєв також наголосив, що працівники поліції фіксували усі заяви та звернення про порушення виборчих прав.

«95% повідомлень стосуються порушення виборчих прав. Найбільше їх зареєстровано у Дніпропетровській області – 282, у місті Києві – 238, Донецькій області – 182, Одеській – 179, Харківській – 176, Полтавській – 89, Сумській – 81, Вінницькій – 66, Київській – 63, Житомирській та Луганській – по 61, Миколаївській – 55, Чернігівській – 51, Запорізькій – 49, Тернопільській – 42», – сказав Сергій Князєв.

Крім того, поліція зафіксувала випадки, коли Інтернеті публікували протоколи з дільниці з підписами і печатками комісій, ще до їх закриття.

Нагадаємо, 31 березня, в Україні відбувалися вибори президента України. Виборчі дільниці розпочали роботу о 8:00 і працювали до 20:00. Вибори, за інформацією ЦВК, в рамках голосування відбулися, цей етап пройшов успішно і без суттєвих порушень, які б могли вплинути на результат голосування.

Фото: Нацполіція