Нова постанова кабміну про ведення бізнесу зробить Україну найбільш іноваційною в світі щодо реєстрації ТОВ — експерт

Нова постанова кабміну про ведення бізнесу зробить Україну найбільш іноваційною в світі щодо реєстрації ТОВ — експерт

Нова постанова Кабінету міністрів щодо спрощення ведення бізнесу зробить Україну найіноваційнішою в світі щодо реєстрації ТОВ. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" повідомив заступник голови Офісу ефективного регулювання BRDO Денис Малюська.
 
"Це у нас буде справжня революція у сфері створення ТОВок. Ми за місяць-півтора станемо напевне інноваційною країною в світі щодо створення ТОВ", — зазначив Денис Малюська.
 
За його словами, раніше кілька років функціонував так званий модельний статут, це шаблон статуту товариства і відповідно той, хто хоче створити ТОВку міг написати в заяві, що буде користуватися модельним статутом і йому не треба було платити юристам за якісний текст і йти його нотаріально посвідчувати. Ця процедура мала один ключовий недолік — шаблон далеко не всіх влаштовував, а щоб його змінити, потрібно було заплатити. 
 
"Що зараз зміниться? Кабмін не просто оновив статут, цей статут є розумним, в тому сенсі, що онлайн-система задає вам кілька запитань, на які ви повинні відповісти, а далі ви маєте можливість просто натиснути на кнопку “хочу створити ТОВ” і система сама вам сформує протокол рішення засновників, заяву на реєстрацію юрособи, заяву на реєстрацію платником податку і статут, який вам рекомендовано урядом. Замість кількох днів походів і платежів нотаріусам ви отримаєте безкоштовний сервіс з гарантованою якістю", — підкреслив експерт.
 
Нагадаємо, 27 березня Кабінет міністрів ухвалив комплексну постанову щодо спрощення ведення бізнесу, метою якої є полегшення умов ведення бізнесу в Україні та підвищення позицій України в міжнародному рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business. 
 
Слухати повну версію.