САП оприлюднила перелік закритих справ щодо незаконного збагачення

САП оприлюднила перелік закритих справ щодо незаконного збагачення

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила 65 кримінальних проваджень, розслідуваних НАБУ що стосувалися незаконного збагачення топ-посадовців. Про це йдеться у повідомленні САП на Facebook, у якому наведено перелік справ.

Сума ймовірного незаконного збагачення у цих провадженнях, що розслідували детективи НАБУ, сягала 1 млрд. 334 млн. 446 тис. грн., 1 млн. 137 тис. доларів США та 531 тис. євро. 

"Зважаючи на те, що рішення Конституційного Суду є остаточним, не підлягає оскарженню і не може бути переглянутим, прийнято рішення про закриття кримінальних проваджень, у яких про підозру повідомлено ще не було та закриття проваджень стосовно підозрюваних, досудове слідство у яких триває", пояснили у відомстві.

Нагадаємо, 26 лютого Конституційний суд України визнав неконституційною та скасував статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення. Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення запровадили у 2015 році. Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов’язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.

Фото: Уніан