Якщо Мей піде в відставку, то на Великобританію чекають позачергові парламентські вибори — експерт

Якщо Мей піде в відставку, то на Великобританію чекають позачергові парламентські вибори — експерт

Якщо прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей подасть у відставку, на країну чекатимуть позачергові парламентські вибори.  Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" висловив доктор історичних наук, професор Андрій Мартинов.
 
"Якщо Мей піде в відставку, то на країну чекають позачергові парламентські вибори. Власне на цьому наполягають опозиційні лейбористи, їх лідер Джеремі Корбін. Якщо за цим сценарієм розвиватимуться події, то британці на цих позачергових виборах отримають нагоду пролосувати за партію, яка можливо забезпечить проведення повторного референдуму, хоча не факт", — вважає Андрій Мартинов.
 
Нагадаємо, 27 березня Прем'єр Великої Британії Тереза Мей заявила, що піде з посади голови уряду, якщо більшість депутатів палати громад ратифікують її договір про умови виходу Британії з ЄС, який вона погодила з Брюсселем в листопаді минулого року.
 

16 січня депутати британського парламенту відхилити угоду, яка визначає умови виходу Великобританії з ЄС 29 березня — проти законопроекту по Brexit проголосували 432 парламентарія, за — 202. Лідер Лейбористської партії Джеремі Корбін подав на голосування за недовіру уряду.

З цього моменту парламент Великобританії так і не спромігся проголосувати за будь-які альтернативи угоді.

Зазначимо, що досягнуті домовленості Великобританії та Євросоюзу передбачають, що ЄС і Великобританія встановлять єдиний митний простір з кінця перехідного періоду і до визначення відносин у майбутньому. При цьому Північна Ірландія залишатиметься частиною митної території, як і решта Великої Британії, без застосування будь-яких тарифів, квот, перевірок або правил походження товарів.

Слухати повну версію.