Українські та французькі моряки провели спільне тренування за стандартами НАТО

Українські та французькі моряки провели спільне тренування за стандартами НАТО

В акваторії Чорного моря тральщик "Капрікорн" Військово-Морських сил Французької Республіки спільно з ракетним катером "Прилуки" Військово-Морських Сил ЗСУ провів тренування типу PASSEX. Про це повідомляє Міністерство оборони.

Спільні тренувальні дії з іноземними кораблями є складовою впровадження стандартів НАТО під час підготовки екіпажів кораблів і катерів.

Під час морських маневрів моряки удосконалювали навички морського вишколу. Основна увага приділялася взаємосумісності, відпрацюванню взаємодії у складі загону кораблів, протимінним діям, патрулюванню, тренуванням зі зв’язку тощо.

"За задумом фахівців НАТО, головна ідея PASSEX полягає у доведенні до автоматизму дій екіпажів кораблів", — наголосив контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Екіпажі українського ракетного катеру та французького тральщика відпрацювали взаємодію у складі тактичної групи кораблів та низку корабельних бойових навчань, зокрема з протиповітряної оборони при відбитті ударів противника, бій корабля з надводним кораблем противника та організацію універсальної оборони.

За словами командира тральщика "Капрікорн" Військово-Морських сил Французької Республіки капітана 2 рангу Венсана Маньяна, постійна участь сил українського флоту у тренуваннях типу PASSEX сприяє не лише досягненню взаємної сумісності та опануванню стандартів НАТО, а й значно посилює безпеку в Чорноморському басейні.

Фото: МОУ