До Києва прибули 110 канадських спостерігачів за виборами — Фріланд

До Києва прибули 110 канадських спостерігачів за виборами — Фріланд

В Україну прибули 110 канадських спостерігачів, які будуть займатися моніторингом президентських виборів 31 березня. Всього Канада планує скерувати в Україну 500 спостерігачів, повідомляється в стейтменті уряду Канади, в якому оприлюденно заяву міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд та міністра міжнародного розвитку і міністр у справах жінок і гендерної рівності Маріам Монсеф.

"Спостерігачі за виборами безпосередньо підтримують демократію, і сьогодні 110 канадських короткострокових спостерігачів за виборами прибули в Україну для Місії Канади, місії спостереження за виборами", зазначає Христя Фріланд.

За словами Фріланд, група канадських спостерігачів вже місяць знаходиться в Україні. Планується, що спостерігати за виборами в Україні будуть 500 представників від Канади. Канадські коротко- і довгострокові місії спостереження за виборами в Україні очолює колишній міністр закордонних справ Канади Ллойд Аксворсі.

"Канада виділила близько 24 мільйонів доларів на підтримку ініціатив, які просувають виборчі реформи, участь жінок та меншин, а також інклюзивне управління. Ця допомога включає 11 мільйонів доларів на підтримку канадської місії зі спостереження за виборами та відрядження канадських спостерігачів ОБСЄ. Загалом, Канада підтримає до 500 довгострокових і короткотермінових спостерігачів на виборах в Україні цього року", — повідомляється в заяві.

Нагадаємо, 25 березня ЦВК завершила реєстрацію спостерігачів на вибори. Всього зареєстровано 2 344 офіційних спостерігача від 19 міжнародних організацій та 17 іноземних держав.

Фото: Twitter Христі Фріланд