Агресія противника в ООС наростає: за добу 23 обстріли українських позицій

Агресія противника в ООС наростає: за добу 23 обстріли українських позицій

Упродовж минулої доби, 26 березня, зафіксовано 23 обстріли позицій українських військових в зоні проведення ООС,що більше ніж втричі перевищує кількість обстрілів за 25 березня і кілька попередніх днів. Про це повідомив штаб Операції Об'єднаних сил. 

Під час обстрілів шість разів застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями та поранили одного українського військового.

Противник обстрілював українські позиції з мінометів, із протитанкових ракетних комплексів, озброєння бойової машини піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. 

У смугах відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" та "Північ" окупанти здійснили обстріли у районі населених пунктів Водяне, Лебединське, Верхньоротецьке, Новотроїцьке, Кам'янка, Миколаївка, Чермалик, Новолуганське, Кримське, Хутір Вільний, Катеринівка, Новозванівка, Троїцьке, поблизу міст Авдіївка, Мар'їнка та Красногорівка. 

Об'єднані сили заявляють, що без відповіді не залишили жодного обстрілу, за даними розвідки, 26 березня вогнем у відповідь одного окупанта було знищено та двох поранено.

Нагадаємо, військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України, з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12800 до 13 тисяч осіб. Серед загиблих, зокрема, понад 3300 мирних жителів та приблизно 4000 військовослужбовців української армії. Також загинуло понад 5500 бойовиків, яких підтримує Росія. Багато кого вважають зниклими безвісти.