Європарламент проголосував за скасування переведення годинників у ЄС

Європарламент проголосував за скасування переведення годинників у ЄС

Депутати Європарламенту проголосували за відмову від сезонного переведення годинника. Якщо за це рішення проголосують і країни-члени ЄС, то з 2021 року їх громадянам не потрібно буде переходити на літній та зимовий час — повідомляється на сайті Європарламенту.

Депутати Європарламенту пропонують створити координуючий орган який займеться врегулюванням питань у сфері транспорту та інших перехідних моментів. В нього мають увійти представники країн ЄС та Єврокомісії. Зустріч міністрів транспорту країн ЄС з цього приводу запланована на червень.

Ті країни, які вирішать припинити практику переведення стрілок, останній раз зроблять це  у жовтні 2021 року.

"Якщо Комісія вважає, що передбачені часові механізми можуть значною перешкоджати належному функціонуванню єдиного ринку, вона може подати пропозицію відкласти дату застосування Директиви максимум на 12 місяців", йдеться у прийнятому тексті.

Рекомендація Єврокомісії була ухвалена за результатами онлайн-голосування, проведеного в країнах ЄС минулого літа, згідно з яким 80 відсотків жителів ЄС віддали голоси за скасування переходу на зимовий та літній час.

Фото: УП