Трамп може видихнути, доки повний звіт Мюллера не буде опубліковано — Тізенгаузен

Трамп може видихнути, доки повний звіт Мюллера не буде опубліковано — Тізенгаузен

Президент США Дональд Трамп може видихнути, доки повний звіт рослідування спецпрокурора Роберта Мюллера не буде опубліковано, переконаний експерт-міжнародник Борис Тізенгаузен. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведучий:

Роман Коляда

"Після того, як було озвучено вирок Полу Манафорту, стало зрозуміло, що по пункту зв’язку Манафорта з Російської Федерацією Марафорт не буде звинувачений. Тобто якщо ключову фігуру не звинуватити,  то навряд чи звинувачували б і Дональда Трапмпа", — зазначив Борис Тізенгаузен.

Читайте також — Куса: Манафорта засудили за економічні злочини, доказів співпраці з Кремлем щодо вручання у вибори США немає

Експерт-міжнародник зауважив, що Мюллер вів своє розслідування у двох напрямах.

"Мюллер вів своє розслідування у двох напрямах: перший — вплив на суспільну думку, спроби російської "фабрики тролів" втручатися у демократичний процес, а другий — кібератаки на сервер демократичної партії і публікація даних", — сказав він.

Тізенгаузен додав, що "щоб довести, що Трамп був у змові з Російською Федерацією, потрібно було довести, що, як мінімум, Трамп знав, що "фабрика тролів" буде працювати по дискредитації демократів, а по-друге, що Трамп знав і скоординував злам сервера демократів, що довести нереально. Як вплинула Росія на вибори в США теж неможливо довести, тому Дональд Трамп поки може видихнути, доки повний звіт не буде опубліковано".

Нагадаємо, міністр юстиції США Вільям Барр 24 березня  повідомив, що розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо підозр втручання Росії у президентські вибори 2016 року в США не виявило доказів порушення закону президентом Дональдом Трампом. 

Прослухати повну версію.

Фото pexels.com