Воїни ОУН-УПА відсьогодні мають статус учасників бойових дій

Воїни ОУН-УПА відсьогодні мають статус учасників бойових дій

Відсьогодні набуває чинності Закон України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у XX столітті — повідомляє Українська правда.

Згідно з законом, учасниками бойових дій визнано осіб, "які брали участь у всіх формах збройної боротьби за незалежність України у XX столітті у складі Української повстанської армії, Української повстанчої армії отамана Тараса Боровця (Бульби) "Поліська Січ", Української народної революційної армії (УНРА), збройних підрозділів Організації українських націоналістів і відповідно до закону "Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті" визнані борцями за незалежність України у XX столітті".

Кабінет міністрів має прийняти та впровадити нормативно-правові акти, які реалізують порядок надання статусу УБД вказаним особам, і привести інші нормативно-правові акти у відповідність із цим законом.

Верховна Рада ухвалила закон про визнання всіх воїнів ОУН-УПА учасниками бойових дій 6 грудня, в День Збройних сил України. 22 грудня президент підписав його, а 26 грудня нормативний акт опублікували у газеті "Голос України". Згідно з прикінцевими положеннями, він набуває чинності через три місяці з дня опублікування.

Фото: Дзвін