На Сумщині перекривали трасу на Москву

На Сумщині перекривали трасу на Москву

Через невиплату заробітної плати працівники шосткинського заводу "Зірка" сьогодні зранку перекрили міждержавну трасу "Київ — Москва" на ділянці "Кіпті-Глухів-Бачівськ". 

Як повідомив Відділ комунікацій поліції Сумської області, мітингувальників було понад 100 осіб, до місця перекриття траси вони дісталися двома автобусами та кількома приватними легковиками.

Акцію розпочали близько десятої ранку, безперервно рухаючись пішохідним переходом поблизу с. Лапшин Кролевецького району. Поліцейські організували об’їздні маршрути для автотранспорту, аби не створювати незручностей іншим учасникам дорожнього руху. Тим часом, мітингувальники оголосили, що будуть ставити намети та чергувати на трасі цілодобово.

Як розповіла кореспондентам UA: Суми учасниця мітингу Наталія Максіна, на такі дії працівників заводу спонукала невиплата заробітної плати.

"Ми приїхали сюди до тих пір, поки ми не побачимо свої гроші на своїх картках, ми приїхали вибивати заборгованість на своїх рахунках. Ми прийшли відстоювати свої робочі місця, і щоб назвали винуватих, хто довів до банкрутства наше підприємство і ми не поїдемо, поки наші вимоги не будуть виконані. Машини з дітьми ми пропускаємо, ми пропускаємо швидку допомогу, і пожежні машини. Решта машин – усі стоять. Звичайно, ми розуміємо, що створюємо незручності", – каже учасниця мітингу Наталія Максіна.

Офіційних заяв чи публічних позицій від керівництва заводу "Зірка", що входить до структури "Укроборонпрому", упродовж дня оприлюднено не було.

Шосткинський завод "Зірка" спеціалізується на виробництві боєприпасів, вибухових речовин, продукції промислово-технічного призначення, роботах з утилізації непридатних для подальшого використання боєприпасів.

                                                Фото: Нацполіція