Вибори 2019: поліція отримує 46 повідомлень про правопорушення щодня

Вибори 2019: поліція отримує 46 повідомлень про правопорушення щодня

З початку передвиборчої кампанії на території України зареєстровано 3945 повідомлень про події, пов’язані з виборами. Такі дані наводить Департамент комунікації Нацполіції України.  В середньому, це по 46 повідомлень на добу або майже по 2 повідомлення на годину.

За фактами 210 з цих повідомлень відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Щодо 755 повідомлень проводиться перевірка. Також повідомляється про те, що поліцією наразі складено 613 адміністративних протоколів про порушення.

За минулу добу на всій території України зареєстровано 57 повідомлень, за чотирма з яких правоохоронці відкрили кримінальні провадження. 

Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Передвиборча кампанія розпочалася 31 грудня 2018 року. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію, тоді було 44 кандидатів у президенти.  Зараз балотуються у президенти 39 кандидатів.

Фото: Радіо Свобода