Більшість поправок до законопроекту про мову не відповідають самій його суті — активіст

Більшість поправок до законопроекту про мову не відповідають самій його суті — активіст

Більшість поправок до законопроекту про мову не відповідають самій його суті. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Чорним по білому" висловив Координатор руху добровольців "Простір свободи" Тарас Шамайда.

"Розглянуто 1220 на вчорашній день (22 березня — ред.). Залишається 800 з чимось поправок. Чомму така довга процедура? Депутати, перш за все з опозиційного блоку, які хочуть зірвати розгляд цього закону, максимально затягують процес через різні парламентські процедури і буквально по кожній поправці вони виступають в парламенті. Всі ці поправки переважно абсурдні і не відповідають самій суті закону, просто для затягування часу. Їх тактика, очевидно, спрямована на те, щоб закон розглядати аж до зміни влади, яка відбудеться, на їх думку, після президентських виборів", — зазначив Тарас Шамайда.  

Нагадаємо, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної". У ньому зазначено, що єдиною державною офіційною мовою в Україні є українська. У документі  також буде визначено коло осіб, зобов'язаних вільно володіти державною мовою.

12 березня Верховна Рада розпочала розгляд законопроекту у другому читанні.

Слухати повну версію.