В СБУ прокоментували візит Бойка і Медведчука в Росію

В СБУ прокоментували візит Бойка і Медведчука в Росію

У Службі безпеки України не виключають, що візит кандидата у президенти України Юрія Бойка та лідера політичної партії "Опозиційна платформа — за життя" Віктора Медведчука в Москву пов'язаний з попередженням теракту в харківському метро. Відповідне повідомлення розміщено на фейсбук-сторінці СБУ.

"Служба безпеки України у межах своєї компетенції у стислі терміни надасть правову оцінку візиту громадян України Юрія Бойко та Віктора Медведчука до одного з лідерів країни-агресора та їх заявам. Водночас, ми не виключаємо можливий опосередкований зв'язок цієї події із попередженим СБУ у Харкові терористичним актом у метрополітені", — йдеться у повідомленні.

Як зазначив Голова Служби безпеки України Василь Грицак таким чином російські спецслужби намагаються втрутитись у вибори президента України.

"Спецслужби РФ у будь-який спосіб намагаються відволікти увагу громадськості від викритих корупційних схем фінансування виборів у інтересах одного з кандидатів у Президенти України, який влаштовував раніше та влаштовує зараз кремль", — зазначив Василь Грицак.

За його словами, для цього Росія відкрито, жертвуючи малим, щоб змусити СБУ — за термінологією спецслужб — "переключитися на негідний об’єкт" аби сприяти приведенню до влади тих, хто влаштовує особисто Володимира Путіна.

Нагадаємо, Вчора, 22 березня, прем'єр РФ Дмитро Медведєв провів у Москві зустріч з кандидатом в президенти України Юрієм Бойком і кумом президента Росії Володимира Путіна Віктором Медведчуком. Після цього політики заявили, що будуть продовжувати вести переговори з керівництвом РФ, зокрема, щодо поставок в Україну російського газу.

Служба безпеки України заявляє, що її співробітники попередили терористичний акт у харківському метрополітені на станції метро "Індустріальна".

Також 22 березня оперативники СБУ встановили, що спецслужби РФ завербували мешканця Харкова для організації та здійснення теракту на одній із станцій метро. Йому виплатили 15 тис. доларів США та передали вибуховий пристрій потужністю шістсот грамів тротилу, який приводився у дію телефонним дзвінком. Вже у Харкові зловмисник придбав цвяхи, шурупи, болти й гайки, якими планував начинити вибуховий пристрій для підсилення його вражаючої дії та збільшення кількості постраждалих.

Бойко і Медведчук на зустрічі з російським керівництвом, фото: ТАСС