Ракета з українським двигуном вивела на орбіту космічний зонд

Ракета з українським двигуном вивела на орбіту космічний зонд

Європейська ракета з двигуном українського виробництва вивела на орбіту космічний апарат дистанційного зондування Землі PRISMA масою 879 кг. Запуск відбувся у Гвіану (Франція) — повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на прес-службу КБ.

Ракети-носій легкого класу Vega використовує в руховій установці блок маршового двигун РД-843,який розробило ДП "КБ "Південне" і серійно виготовляє ДП "ВО Південний машинобудівний завод".

22 березня о 3:50:35 за київським часом ракета-носій була запущена для виводу на орбіту космічного апарату дистанційного зондування Землі PRISMA масою 879 кг.

Починаючи з квітня 2010 року, були виготовлені і відправлені 16 льотних моделей БМД, 14 з яких уже успішно виконали своє призначення під час пусків з космодрому Куру у Гвіані. За цей час РН Vega з українським двигуном вивела на орбіту 29 супутників.

У 2017 році був укладений черговий контракт на виготовлення ще 20 блоків маршового двигуна РД-843. Український двигун дає можливість багаторазового запуску під час польоту (до 5 включень), що робить можливим розведення супутників на різні орбіти.

Фото: Репортер