Єдиним способом врятувати життя Павла Гриба є термінове проведення операції — батько політв'язня

Єдиним способом врятувати життя Павла Гриба є термінове проведення операції — батько політв'язня

Український політв'язень Павло Гриб потребує термінової операції. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" повідомив батько Павла Гриба, начальник відділу з питань осіб, позбавлених особистої свободи – Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Ігор Гриб.
 
"Вирок не буде скасований, в нас ілюзій щодо цього немає, ми це розуміємо. Єдина можливість врятувати Павла від смерті — це термінове проведення йому операції в спеціалізованій клініці (За словами родичів, у Павла Гриба портальна гіпертензія – синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени — ред.) і подальше звільнення методом чи обміну, чи помилування, чи якимось іншим способом", — зазначив Ігор Гриб.
 
За його словами, відповідні операції в РФ проводять лічені заклади.
 
"Операцію мають робити в спеціалізованій клініці. В Ростові-на-Дону немає таких медичних закладів, це дуже рідкісна хвороба і фахівці, які роблять такі операції, вони висококваліфіковані і вузької направленості, тому в Краснодарському краї їх немає, в Москвіє такий медичний заклад і там або закордоном можуть надати медичну допомогу", — додав Ігор Гриб.  
 
Нагадаємо, раніше сьогодні українського політв'язня Павла Гриба засудили до 6 років позбавлення волі. Вирок виніс Північно-Кавказький окружний райсуд Ростова-на-Дону, який свого часу судив українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка. 
 

24 серпня 2017 року в Білорусі зник українець Павло Гриб. 7 вересня 2017 року стало відомо, що його викрали співробітники ФСБ і утримують у Краснодарському СІЗО. В Росії Павлу Грибу висунуто обвинувачення у сприянні терористичній діяльності. Відтоді він перебуває під вартою.

Днями у Європейському парламенті відбувся показ документального фільму "Заручники Путіна: українські політичні в'язні Кремля". На ньому був присутній і батько Павла Гриба, який розповів європейським парламентарям про те, що стан здоров’я його сина дуже поганий.

Слухати повну версію.
 
Павло Гриб, фото: 20 хвилин