Наримбай: навіть на пенсії Назарбаєв буде залишатись головним

Наримбай: навіть на пенсії Назарбаєв буде залишатись головним

Навіть на пенсії президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв буде залишатись головним, переконаний лідер опозиційної партії Казахстану "Шиндик" Ермек Наримбай. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведучий:

Богдан Буткевич

"Фактор того, що пройшло вже 30 років правління, що Назарбаєву 78 років, здоров’я кульгає, зіграв, тому треба йти і йти максимально комфортно. На сьогодні він не віддає нікому свої функції, ці функції згідно з Конституцією він передає", — зазначив Ермек Наримбай.

Наримбай зазначив, що навіть на пенсії Назарбаєв буде залишатись головним.

"Навіть на пенсії Назарбаєв буде залишатись головним, а другий, третій президент буде формальним президентом з урізаними повноваженнями без контролю над силовими структурами. Тобто у всіх сенсах Назарбаєв залишається на колишньому посту", — сказав він.

На цю тему — Назарбаєв пішов у відставку через наявність наступника — журналіст-міжнародник

Лідер опозиційної партії додав, що "протягом декількох років Назарбаєв буде поступово передавати владу і готувати свого надійного наступника до того часу, коли він зможе не тільки протистояти олігархам, а й перепідпорядкувати  їх на свою користь. Крім того, Назарбаєв буде продовжувати контролювати вибори і оновлення складу Сенату".  

Як повідомляється, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, який очолював країну з 1990 року, 19 березня оголосив, що подає у відставку.

Тимчасовим виконувачем обов’язків президента Казахстану до завершення виборчого процесу буде спікер Сенату Касим-Жомарт Токаєв.

78-річний Нурсултан Назарбаєв беззмінно очолював Казахстан упродовж майже 30 років. У квітні 2015 року його переобрали на п'ятий президентський термін на дострокових виборах. На них він набрав 97,75% голосів виборців.

Прослухати повну версію. 

Фото: TENGRI TV