Дебати на Суспільному: громадський активіст аналізує кандидатів Капліна, Мороза і Богословську

Дебати на Суспільному: громадський активіст аналізує кандидатів Капліна, Мороза і Богословську

18 березня о 18-30 на UA:Першому стартує ток-шоу “Зворотний відлік” за участю кандидатів у президенти України Олександра Мороза, Сергія Капліна та Інни Богословської. Громадський активіст Микола Виговський в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" проаналізував їхні програми та бекграунд. 
 
                                                 Історія кандидатів
 
Я б назвав всіх, принаймні Капліна та Мороза, лівими популістами, треба пам'ятати їхню історію. Що стосується Олександра Мороза, треба пам'ятати, як після Помаранчевої революції соціалісти на чолі з паном Морозом кинули Помаранчеву коаліцію і по суті заклали підвалини для реваншу регіоналів і приходу до влади Віктора Януковича. 
 
Трошки краще історія Інни Богословської, тому що вона також була членом "Партії регіонів", але двічі з неї виходила. Один раз, в листопаді  2013 року, якщо не помиляюся, вона була однією з перших, хто вийшов з тогочасної "Партії регіонів" після силового розгону студентського майдану. 
 
Каплін — це новіший персонаж в українській політиці і набагато менш самостійний. Я б його швидше відніс до технічних кандидатів. Він грає знову ж таки на полі лівого популізму, говорить про зниження тарифів в якісь рази, не даючи конкретних механізмів зниження цих тарифів. 
 
                                                    Зовнішня політика
 
В Олександра Мороза доволі близькі до кремлівських погляди на статус України. Він транслює те, чим займається Віктор Медведчук: необхідність позаблокового статусу для України — те, що хоче бачити Москва. У нього позаблоковий статус України і якісь загальні слова про мир, виконання Мінських угод і так далі. Плюс він пропонує запровадити спеціальний статус не тільки для Донбасу, а й для всіх регіонів, тут мається на увазі те, про що мріють в Кремлі, — перетворити Україну на федеративну державу. 
 
Інна Богословська має погляди на повернення Криму через якусь дивну формулу. На її думку, він повернеться сам собою, якщо ми побудуємо таку чорноморську вісь співпраці і якось воно саме розсмокчеться. Якогось системного бачення немає. Немає розуміння, чи потрібно Україні рухатися в сторону Європейського Союзу, щоправда говорить, що ніякої співпраці з Російською Федерацією бути не може, а Донбас потрібно повертати за допомогою миротворців ООН.
 
Слухати повну версію.